Erdélyi Független Amatőr Jégkorong Liga • Transilvanian Independent Amateur Icehockey League

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Látogatók száma
984403
Üdvözöljük Vendég    

2015/16-os évad, Évadnyító gyűlés eredménye felvázolva..

Először is megköszönném a csapatok képviselőinek a jelenlétét...

Mielőtt elkezdeném vázolni a tudnivalókat, fejleményeket, elmondanám, hogy nem egy kis dolgot csinálunk ! - 2-300 jégkorongszerető ember egyazon célért hajt, hogy el tudjon jutni egy számára kedves sportág mérkőzéseire, amelynek alapját-pilléreit nehezen és kitartással lehetett letenni és felépíteni, éppen ezért, ennek kapcsán felkérnék minden játékost, hogy legyetek tisztelettel a bajnokságunk iránt, tartsátok be annak szabályait, ne utálkozzatok egymással és TANULJATOK MEG VESZZÍTENI IS !

  - EZ A "VESZÍTENI TUDNI", AZ EGYIK LEGFONTOSABB DOLOG EGY SPORTOLÓ ÉLETÉBEN !

Aki nem tud veszíteni az nem igaz sportoló, nem érdemli meg a győzelmet... Itt, kicsiben, ugyanazon célért küzdünk, hajtunk és töltünk időt, mint a "nagyok, a profik ! - az egészségünkért, az emberi kapcsolatokért és ezeknek értékeikért, amit képviselünk az életben. Sokáig tud ez még müködni ha egyetértés és "emberi kapcsolat van közöttünk.                                        Köszönöm, tisztelettel, Tarcsi Bandi....

 

Tehát, a gyűlés eredménye, felvázolása a következő:

1.

Első és legfontosabb dolog a HALASZTÁS témája volt már régóta.

   Ahogyan, nem egyszer beszéltünk róla, mindezt összefoglalva és ezekből következtetve több ember bevonásával, arra a következtetésre jutottunk, hogy :                                                 

- minden csapatnak évadonként egyetlen esélyt adunk arra, hogy az adott kitűzött eredeti mérkőzés időpontját megváltoztathassák valamilyen nyomos okból kifolyólag.                              - Tehát, nagyjából minden csapatnak fix időpontja van a jégidőt illetően, éppen ezért ha véletlenül valamelyik csapatnak megváltozik bármilyen okból a jégideje (nap vagy óra), akkor köteles értasíteni a soron következő mérkőzés csapatának vezetőjét, vagy valamely kapcsolattartó személyt a változásról, az azt megelőző hét végéig, péntek este 10 óráig... És nagyon fontos, hogy a csapatok vezetői komunikáljanak tisztán és érthetően, hogy elkerülhessék a későbbiekben a kellemetlenségeket, félreértéseket. Ha ! a következő mérkőzés időpontja fix és mindig ugyanakkor van mint ahogyan szokott, akkor is kötelező min. 24/48 órával azelőtt egy beszélgetés-egyeztetés a mérkőzést illetően !!!

A 2015/16-os idény ugyancsak A és B csoportokban fog zajlani annyi különbséggel, hogy lem lesz helyosztó szakasz, a csoportok maradnak, ahogyan az elmult évadban. Ha lesz valami változás, hogy valamely csapat szeretne a B csoportban az Aból vagy fordítva, akkor szándékát jelezze szeptember 30-ig.

Szó van még arról, hogy beáll a Liga bajnokságába még két csapat az Ezüstfenyő és egy gyergyói csapat, mindez eldől szeptember 30-ig

Ha bármely játékos vagy kapus játszott egyetlen mérkőzést a RO bajnokságában, akkor csak a következő évadban játszhat újra az Efajl-ban. (ebbe nem tartozik bele egy privát-nem bajnoki kupa, pl Csíki Sőr Kupa, meg ilyenek)

2.

Második fontos téma, a kapusok.

Minden csapatnak van, vagy kell legyen saját kapusa, aki neki véd a bajnokság alatt.

Ha valamely csapat kapusa nem tud megjelenni a mérkőzésen (Betegség, sérülés, stb.), akkor az adott csapat elhívhat egy másik kapust , de a kapus le kell legyen igazolva a Ligában.

Egy évadban kétszer lehet kapushiányra hivatkozni, „TUR”-onként egyszer.

Ha egy csapat kapusa hosszabb időre megsérül, akkor a bizottság oldja meg a problémát.

3.

Szigorítások, pontosítások a játékvezetők munkájában.

A játékvezetőknek több felelősségük lesz az idei évadban. Minden mérkőzésre „mérkőzés lapot” kell vinniük, az Ők feladatuk lesz, hogy a mérkőzés végén beíródjanak a gól-gólpassz és büntetők a mérkőzés alatt feljegyzett piszkozatukból.

Ha bármely mérkőzésen vita, balhé, verekedés, szitkozódás vagy bármilyen jellegű probléma adódik, a játékvezetőnek el kell döntenie a történtek sulyosságát, meg kell ítélnie és tudatnia kell a mérkőzésen résztvevő két csapat vezetőjével állását, azoknak meg aláírásukkal kell igazolniuk beleegyezésüket. Azért, hogy könnyebben működjön a büntetések súlyossága, kategorizáltuk és pontosítottuk a szabályzat ezen részét.

3a.   -  Szitkozódás a jégen, a padon vagy a játékvezető verbális bántása esetén, a játékvezetőnek kötelessége, hogy adjon egy figyelmeztetés a sportszerűtlen viselkedésre, második alkalommal adhat személy vagy padbüntetést és ha ez nem használ, akkor ezek után alkalmazhat a játékvezető 2+ végleges eltiltást az adott mérkőzésről. Ha egy civil zavarja a kispadról a játék folyamatát, akkor a kispadon ülő csapatot ugyancsak 2 perccel lehet büntetni. Bármely játékos, aki kétszer kap mérkőzés eltiltást, a második alkalommal + 3 forduló jön rá a büntetésére.

3b.  -  Verekedés kezdeményezése (akár egy erőszakos odaütés kézzel vagy bottal) 3 forduló     büntetést von maga után

3c.  -  Verekedés (több ütés bottal vagy kézzel) esetén 5 forduló eltiltás kap a játékos.

3d.  – Ha bármely balhé végén sérülés történik, akkor a sérülést okozó játékos kitiltódhat az idei évad   hátralévő összes mérkőzéséből is.

Ezen szabályok bevezetése azért szükséges, hogy óvjuk játékosaink és játékvezetőink testi épségét, ami a legfontosabb, hogy szórakozni megy el mindenki a saját pénzére és nem pedig pénzt keresni…

Ha bárki bármilyen szabálytalanságot követ el, nem lehet semmissé nyilvánítani akkor sem, ha kiegyezett vagy megbékült a két fél,(itt hangsúlyoznám a tavalyi Löpi incidenst) mert másképpen is a sportszerűség megköveteli, hogy a pályán ért sérelmeket nem lehet kihozni onnan, így a balhét vagy sérülést okozó személynek viselnie kell a következményeket.

Minden szoros mérkőzés utolsó 2 perce állítot idővel fog zajlani.

Copyright © 2010 - 2016, minden jog fenntartva