Erdélyi Független Amatőr Jégkorong Liga • Transilvanian Independent Amateur Icehockey League

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Látogatók száma
984394
Üdvözöljük Vendég    

2014/15-ös szezon

A bajnokság kezdete, folyamata ...........

Az évadnyitó közgyűlésen egyhangúan megszavazódott és eldöntődött a bajnokság folyamata. Több okot figyelembe véve a legegyszerűbb megoldás a következő:

A jelentkező csapatokat összesítve , 12 csapat indul az idei bajnokságban.

    2 új csapat : - Madaras, Stage Company néven

                         - Dánfalva HC

Továbbá, visszanevez az Autósport és Zsögöd csapata !

  Mivel, 2 új csapat is jelentkezett a Liga bajnokságába és nem tiszta játékuk erőssége, ezek mellett nem tudni, hogy melyik csapat hova, melyik kategóriába sorolódjon, arra a következtetésre jutottunk, hogy lesz egy "tur" ahol mindenki mindenkivel játszik, ami 11 mérkőzést jelent per csapat. Mindez decemberig tartana, ami után ketté oszlik a liga 2 kategóriára, az egytől (1)  hatig (6) helyezettekig és a héttől (7) a tizenkettedik(12) helyezettig. Mindkét kategóriában lesz 'tur és 'retur, ami a jelenlegi állás szerint 5-5 (10) mérkőzést jelent még, ami összességében a teljes évadban minden csapatnak 21 mérkőzést eredményez.

Elméletileg ez lenne a rövid összefoglaló, gyakorlatilag is marad, ha nem lépik vissza senki a bajnokság kezdetéig.

Az idei évad szeptember 29.-étől kezdődik, mert elég sok mérkőzésnek nézünk elébe és március 31-ig be kell fejeződjön....

... a későbbiekben még lesznek hírek ...

 

Az idei évadban szeptember 27.- éig lesznek a le- és átigazolások, továbbá december 22 és január 4 között lehet igazolni.

 

Nagyon fontos, hogy minden játékosnak legyen leigazolása(kártyája) ahhoz a csapathoz amelyikben játszik, mert hanem megóvható az adott mérkőzés amelyen játszott.

 

Bírók, szigorítások :

 A mérkőzéseken, az esetleges nézeteltéréseket a meccs bírója ítéli meg, egy elkezdett verekedésért minimum 5 forduló jár, akár ha egyet is odaüt ököllel vagy bármivel a játékos, és ha verekedés tőr ki, akkor teljes szezon letiltások is fognak születni... Egyszóval teljesen ki van zárva bármilyen féle verekedés, de akár csak indulatból való " erőszakos-indulatos odaütés sem engedélyezett ! Büntetve lesz a verbális támadás és a szitkozódás is a bírókkal vagy akár az ellenfél csapatából való játékosokkal. Annak súlyosságát a bírók döntik el :  lehet sima kitiltás az adott mérkőzésről, de lehet a következő mérkőzésről való eltiltás is !

Copyright © 2010 - 2016, minden jog fenntartva