Erdélyi Független Amatőr Jégkorong Liga • Transilvanian Independent Amateur Icehockey League

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Látogatók száma
984430
Üdvözöljük Vendég    

A november 9.-én tartandő Liga közgyülés fejleményei, végeredménye ...

Üdvözlök mindenkit !

1. téma
A november 9-én megtartott gyűlésben többnyire a Szabályzat tökéletesítése és tisztábban látása volt a lényeg, hogy leszögeződjön, a másik fő téma, hogy az Autosport-Golden Time mérkőzésen történtek, játékos letiltások legyenek letisztázva és véglegesítve, mert az Autosport csapata, elégedetlenségét kifejezve a túl enyhe büntetés  miatt kérte a Bizottságot, hogy együttesen, közgyűlés formájában bírálják felül az azelőtti döntéseket, mert ha nem tiltódik le mindkét játékos, akik balhéztak a mérkőzésen, akkor kiszállnak a Liga bajnokságából és mindez a bizottság végleges döntése alapján fog eldőlni.
   Ime a szavazatok állása:
           Miklós F. elleni büntetés szavazatok :
                                 -  5 forduló büntetés,  3 szavazattal
                                 -  6 forduló büntetés,  1 szavazattal     + utolsó figyelmeztetés
                                 -  3 forduló büntetés,  4 szavazattal        mindenik szavazattal !
                                 -  teljes évad,             1 szavazattal
                     Ezen szavazatokból az összesítés  középarányosa lett megszavazva ami :
                                   5 forduló + utolsó figyelmeztetés

Tehát az Autosport csapata kilépett az idei évad bajnokságából !

   továbbá :

                            Miklós I. büntetése  egyöntetű szavazás alapján a teljes túr

                                                                 + utolsó  figyelmeztetés (mindenki részéről) !

                                                                A bajnokságot a retur kezdetével folytathatja .

Tehát:

   Veszélyes testjátékért, verekedésért vagy annak kezdeményezéséért a büntetés minimum 5 forduló eltiltást, vagy akár többet lehet kapni, mindez súlyossága az adott mérkőzés bírójának az írásos beszámolója alapján, vagy két kívülálló független tanú meghallgatása után, felülbírálhatja a Bizottság !

2. téma

A  KüKüLLő-Ferguson mérkőzés elmaradt a November 1.-i Mindszentek(Halottak Napja) miatt,.. mivel, hogy a szabályzatban az állt, hogy nem lehet halasztani, így nagyon kétes volt, hogy ki javára dőljön el a végleges döntés, mert egyik csapat sem tudott volna megjelenni az adott napra kitűzött mérkőzésen, és az adott hét folyamán sem találtak egy üres jégidőt sem Karcfalván, sem Csíkszeredában, illetve a Fergusonnak lett volna szombat este 9 órától jégideje, de azt nem kötelessége elfogadni a meghívott félnek, így a közgyűlésen megszavazva eldöntötték, hogy az azelőtt este lejátszott mérkőzést elfogadva, annak eredménye lesz felvezetve és a szabályzatban is lett egy pici változtatás, ami a következőképpen lett megfogalmazva :

    - Ha két csapat között nem tud létrejönni a kitűzött időpontra tett mérkőzés, akkor "NYOMÓS OK"-ra hivatkozva, amelyet a Bizottság is megvizsgál, halasztható, vagyis előrehozható vagy tolható egy hetet  !

3.téma

A harmadik téma előnyösebb, főleg azok a csapatok részére, akiknél kevesebb a volt profi játékos !

  -  A bizottság egyöntetűen megszavazta, hogy lehet igazolni olyan játékost, aki az elmúlt szezonban a HSC Farmban, Galacnál, vagy a Sportulnál játszott - DE! ami fontos, hogy a profi ligából kilépve (Mol Liga, vagy bármilyen külföldi felsőbb liga csapatai) több mint 2 év telt el az utolsó játszott mérközése után !

Minden játékost lehet ellenőrizni az  : 

http://www.eliteprospects.com/   -   oldalon, beírod a nevet és kiadja minden játékos pályafutását, amit eddig csinált !

Legyetek ügyesek, szemfülesek és főleg korrektek ! Taktika nem válik be, minden játékosról tudunk mindent, amit nem tudunk, azt megkérdezzük !(volt rá példa)

Ez egy jó lehetőség, főleg gyengébb csapatok részére, mert lehet egy olyan valakit igazolni a csapathoz, aki sokat javíthat a csapat játékának a minőségén !

Nagyon fontos, hogy aki leigazol egy ilyen játékost, csak 2 év után tud igazolni egy következőt, ugyan ilyen kategóriájút ! Kivétel abban az esetben, ha az adott játékos elmegy a csapattól ! - akkor lehet egy másikat igazolni helyette, a lényeg, hogy csak egy lehet kétévente ! A két év attól a pillanattól indul újra, ahogy leigazoltad a következőt ! Pl.:- ha leigazolsz egy ilyen játékost és 2 hónap múlva elmegy a csapattól, akkor igazolhatsz egy másikat, de a 2 év az új leigazolás után újra kezdődik !

Kivételes eset a jelenlegi évad igazolásai:

  - Most lehet igazolni játékosokat egészen december 1-ig, ami természetesen belefér a Szabályzat kereteibe is, a returban már nem lehet igazolni játékosokat az évad befejeztéig, csak kivételesen akkor, ha egy csapat létszáma nagyon lecsökken, de ezen -át vagy leigazolásokat szabályozni fogja a Bizottság !

A következő évadtól, (2014/15), október 31-ig lehet igazolni és a szünetben, a két tur között, december 20 és január 5 között !

Copyright © 2010 - 2016, minden jog fenntartva