Erdélyi Független Amatőr Jégkorong Liga • Transilvanian Independent Amateur Icehockey League

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Látogatók száma
984389
Üdvözöljük Vendég    

2013/14-es évad fontos tudnivalói !

  A gyűlés legfontosabb témája a "mérkőzés halasztás" volt.

A csapatvezetőkkel együttesen az a döntés született meg, hogy a 2013-14-es szezontól nem lesz mérkőzéshalasztás, mert az elmúlt szezonok alatt az bizonyosodott be, hogy ha halasztunk, akkor vannak kiskapuk amiből kifolyólag tudunk újra meg újra halasztani(ebbe nem megyek bele, hosszú mese), így a halasztás problémája megoldódott a következőképpen :

         - A meghívó csapat, ha az adott, kijelőlt időpontjára nem tudja megszervezni a mérkőzést, akkor elveszíti a meghívás jogát, így a meghívott csapat kell kitűzzön egy más időpontot a mérkőzésnek, ha az sem tudja megadni a mérkőzés időpontját, mert nincs lehetősége jeget szerezni, akkor a meghívás jogát visszakapja az eredeti meghívó, így ebben az esetben már kötelessége, hogy megadjon a meghívott csapatnak egy olyan időpontot, ami belefér a kitűzött időpont hetébe 'éspedig hétfő és péntek közé, ezt az időpontot pedig kötelessége elfogadni a meghívott csapatnak, mert ha nem, akkor elveszíti azon mérkőzést 0-5 arányban !

   - Ha tudja a meghívó fél időben, hogy a kitűzött dátumon(órában) nem tudja megszervezni a mérkőzést, akkor kötelessége, hogy a mérkőzés időpontjának előző hetének péntekjén értesítse a meghívandó csapat vezetőjét vagy valamelyik játékosát, hogy tudják egyeztetni az új időpontot, időben!

(remélem mindenkinek tiszta, akinek nem, az hívjon telefonon)

A kapusok téma :

   - Ha egy csapatnak valamilyen okból nem tud résztvenni a kapusa az elkövetkezendő mérkőzésen, akkor elhívhat egy másik kapust, de csak olyant lehet aki le van igazolva a Ligába !

Egyetlen mérkőzésen se nem védhet olyan kapus akinek nincs leigazolása valamely csapatban a ligán belül !

A kapus dologban megkérünk mindenkit, hogy járjatok el tisztességesen és ne azért válasszátok egy másik csapat kapusát, hogy a mérkőzést esetleg megnyerhessétek, mert az nem korrekt az ellenfél csapatával szemben sem és elvileg pedig még annyira sem!

A másik téma a "feljátszás"

     - Bármely játékos ha egyetlen mérkőzést is játszott felsőbb ligákban, abban a szezonban nem játszhat többet az Efaj Ligában, csak a következő szezon kezdetével !

Amely játékos le van igazolva az Efaj Ligába és "feljátszik" más ligákba, annak csak az adott szezonban nem szabad játsszon az EFAJL-ban, aki pedig még nem volt leigazolva, annak kell várnia egy vagy két évet :

                                     - 1 év ha : - Sportklub-farm, Galac vagy Sportul-nál játszott

                                     - 2 év ha : - bármely más csapatnál (profi ligákban) játszott

    (a 18 év alattiakra(román állampolgárokra) nem vonatkozik ez a tiltás, ott a szülői beleggyezési papir szükséges csak és természetesen a bizottság jóváhagyása is !)

   A Liga Bizottsága bővült egy új taggal, átvette Lázár Zoltán helyét, Dr. Zsigmond Barna Pál személyében, aki a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke, a Csíkszeredai magyar konzulátus főkonzulja és természetesen az Efaj Liga egyik csapatának a játékosa. Mindez megtisztelő számunkra, hogy Zsigmond úr elvállalta a tisztséget, mint Bizottsági tag és , hogy a Liga egyik tanácsadója legyen . Mindezek  a Liga előnyére vannak és fontos nekünk, hogy bővítsük ismerettségi körünket rajta keresztül, akár a határainkon kívül is .

Copyright © 2010 - 2016, minden jog fenntartva