Erdélyi Független Amatőr Jégkorong Liga • Transilvanian Independent Amateur Icehockey League

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Látogatók száma
992971
Üdvözöljük Vendég    

A 2012-13-as szezon folyamatának az ismertetése.....

Az Efaj Liga csapatainak a vezetői, megejtették a szezonnyító gyűlést ahol tárgyalásra került több téma, a szabályzat kiélesítése, a mérkőzések időpontjának a betartása, az új csapatok játékosainak ellenőrzése, a mérkőzések időpontjainak a megtervezése stb.

1. A Liga bajnokságának 12 csapata lesz ebben a szezonban. Belépett a Ferguson csapata, amely csapat előbbi neve a Garlando volt, a másik új csapat a Madaras csapata, ők sem egy most alakult csapat, csak még nem játszottak nálunk, de sok más turnén már vettek részt...Vissza szeretett volna jönni a tavalyi szezonból kimaradt egyik csapat, a jól ismert Crazy Motors csapata, de játékos hiány miatt egyelőre nem indul az idei szezonban sem(sajnos), helyettük pedig belépett a Madaras csapata.

2. A bajnokság visszaállt abba a helyzetbe, ahogyan indult a legelején is, az első szezonban, 2010-ben. Nem lesz az elmúlt szezoni A és B,  erősebb és gyengébb csoportos felállás, mert, főleg a gyengébb csapatok, szeretnének erősebb csapatokkal is játszani, azért, mert úgy gondolják, hogy ez előnyükre válna, ami nem volt rossz döntés, ez így igaz !

  Tehát, 12 csapat indul. Lesz egy tur meg egy retur sorozat, ami 2x11 mérkőzést jelent minden csapat számára és ez 22 mérkőzést eredményez a szezon végéig minden csapatnak . Éppen ezért a bajnokságot időben el kell kezdeni, mert így, ebben a formában, csapatonként 22 mérkőzéssel kiszámolva és figyelembe véve a decembert, az ünnepeket, ahol legalább három hét esik ki, nagyon elhúzódik, egészen pontosan márciús 31-ig !

A "tur" december 16-ától szünetel egészen január 6-ig. Marad még a "turból" a január 7 és 13 közötti hét, amivel fejeződik az első fázis  és január 14-étől folytatódik a második sorozat, a visszavágó, (a "retur") minden csapatnak !

A Decemberi ünnepek alatt, 26-30 között szeretnénk egy Liga Kupát csinálni, de azt majd megtárgyaljuk a következő Liga gyűlésén, hogy hol és mikor !

...

Egy nagyon fontos ÚJ törvény a szezonra !

Minden egyes mérkőzésen mindaddig számolódik a gólelőny ameddig el nem éri az, az 5 gólt. A hatodik gól már nem számolódik, csak abban az esetben, amikor üt az ellenfél is egy gólt.

Egy rövid illusztráció, bemútatás :

 - 5-0, 6-1, 7-2, 8-3, 9-4, 10-5...stb... tehát 5 gólnál nagyobb gólkülönbség nem engedélyezett, hogy ne legyen pont-vagy gólvadászat és persze ! ne legyenek "agyonverve" a gyengébb csapatok ! Ezen úton is azon törekszünk, hogy az erősebb csapatok fogják egy picit lazábban a gyengébb csapatokkal való küzdelmet és engedjék, hogy kitudjanak bontakozni játékukban egy picit jobban, mert ha ez nem lenne, akkor természetesen az utolsó pillanatig be lennének szorítva térfelükbe és "nyelnék" a gólokat, amitől persze elmenne a hokitól is a kedvük !

...

Az idéni szezon szigorításai :

 - Halasztott mérkőzés 1 alkalommal lehet csak, a második alkalmat köteles elfogadnia a meghívottnak, ha mégsem, akkor automatikusan az 5-0 eredmény beíródik a meghívó javára(a tolerancia időszak, a kitűzött hét után következő hétvége, vasárnap este 22:00). Nincs fellebezés! Kivétel lehet abban az esetben, ha be nem tervezett más idegen bajnoki mérkőzés lett rendezve a kitűzött időpontra, vagy ha esetleg műszaki hiba adódik a jégcsarnokban !(ezen szigorítások, az elmúlt szezon tapasztalataiból született meg, mert a csapatok taktikáztak a halasztásokkal az elutazott játékosaik miatt )

A hétfő és péntek közötti időszakokra vonatkozik csak a meghívás, szombaton és vasárnap nem köteles elfogadni egyik csapat sem. A meghívás utolsó órája a 22:00 óra.

A 22:00 óra utáni időpontokat nem köteles egy csapatnak sem elfogadnia, csak abban az esetben történhet meg, ha a két csapatvezető megegyezett !

Ahogyan a Liga mottója is mondja, korrektül kell szervezzünk !                                                                                                                                         

 - verekedés kezdeményezése 1 forduló

 - verekedés folytatása 2 forduló, az erre válasz a másik  félnek is ugyan annyi...

 - ha pedig verekedésre kerül a sor azután is, amiután a bíró figyelmeztetett, akkor a kezdeményezőnek teljes szezon tíltás és a "szenvedő alanynak" 5 forduló tíltás, ha az utóbbi sem áll le, akkor neki is teljes szezon tiltás !

 A bíró bántása fizikailag bármilyen kis szinten, teljes szezon tiltás, ha pedig verbálisan, akkor a bíró beszámol az esetről a bizottságnak és az dönti el az ügy súlyosságát és az abból következő tiltásokat !...tehát megkérünk mindenkit, hogy fékezze az indulatait, hogy tudjunk korrektül és nyugodtan jégkorongozni !!!
Ne feledjük, ez nem profi liga, nem pénzért játszunk, hanem a pénzünkért !! Másnap mindenkinek munkába kell mennie ...

 

                            

Copyright © 2010 - 2016, minden jog fenntartva