Erdélyi Független Amatőr Jégkorong Liga • Transilvanian Independent Amateur Icehockey League

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Látogatók száma
991167
Üdvözöljük Vendég    

A Gálamérkőzés

A visszajelzések szerint egészen jól sikerült a mérkőzést megelőző megtervezés és a mérkőzés végkimenetele is egyben.

Egy színvonalas és a korosztályhoz képest egy egészen dinamikus mérkőzést láthattak a mérkőzésre kilátogatók. Nem hazudtolták meg a SportKlubos "Öregfiúk" az elmult évtizedekből öszegyúrt rutinjukat, és az 50 év feletti teljesítményük maximumát képesek voltak jégre vinni komolyabb megeröltetés nélkül, ugyanakkor az ellenfél csapata is megállta helyét az EFAJ Liga válogatottja, akik mégcsak egy edzésen sem játszottak együtt soha sem és mégis helytálltak az "öreg rökák" ellen, persze nagyon nehéz dolguk is volt mindamellett, hogy a két csapat össz korkülönbsége legalább 15 év az OldBoysok javára .

A mérkőzés egyik felében Csíkszereda Polgármestere erősítette az EFAJ Liga csapatát, a másik felében pedig az OldBoysok csapatába lépett át és ott probálkozott felzárkózni a rutinos hokisok közé, ami sikerült is neki elvegyülve a "Nagyágyúk" között.

Nagyon reméljük, hogy tudunk még ilyen mérkőzéseket szervezni a jövőben is és ami a legfontosabb, hogy bebizonyosodott ismételten, hogy nincsenek lehetetlenek, lehet jégkorongozni úgymond míg a világ akár 62 évesen is, amit bebizonyított a román jégkorong egyik legidősebb jégkorongozója Dr. Róth Gyuri, aki heti 3-4 alkalommal is jégre áll és nem is akárhogyan teljesít. Ebben a kategóriában még számos jégkorongozót bele lehetne sorolni, akik 50 felett vannak és aktívan űzik a világlegszebbsportját :-).


Köszönjük szépen a látogatóknak, hogy eljöttek és megnézték a mérkőzést és mondjátok el mindenkinek, hogy megérte és jövőben gyertek el minél többen, mert annál népszerübb lesz ez az ága is a hokinak, mert ez, a profi pályafutás után következő út folytatása !

Jégkorongozók gálamérkőzése

A csíki hoki legsikeresebb idényének zárásaként az utóbbi évtizedek legjobb hokisait láthattuk újra jégen.

veteran_galamerkozes_24_b

Antal Előd 56 évesen is kitűnően játszott.  

A szombaton, április 9-én megrendezett gálamérkőzésen az Erdélyi Független Amatőr Jégkorong Liga (EFAJL) válogatottja a Csíkszeredai Sportklub Old Boys csapatával mérkőzött a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. A szép kezdeményezés sikeres volt, sportszerű, látványos találkozónak lehettünk szemtanúi, nosztalgiázva gondolhattunk vissza a csíki hoki '70-es, '80-as és '90-es éveire és ezeknek az éveknek a meghatározó játékosaira, a szépszámú közönség pedig nyílt tapssal jutalmazta a két csapatot.

Csíkszeredai Sportklub Old Boys – EFAJL válogatott 4–3 (2–1, 1–1, 1–1). Gólszerzők: Gergely Attila, Tankó Attila, Balla Attila és Elekes Levente, illetve Ábrahám Attila 2 és Tarcsi Bandi.

A mérkőzés legjobb játékosa: Ábrahám Attila.
Legjobb csatárok:
Balla Attila, illetve Antal Gábor.
Legjobb hátvédek: Molnár Attila, illetve Tarcsi Bandi.
Legjobb kapus: Lakatos Lehel.
Legidősebb játékos: dr. Róth György (kapus, 62 éves).

Copyright © 2010 - 2016, minden jog fenntartva